„Krajem godine počeće izgradnja prve linije metroa u Beogradu, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali“, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za projekat Beogradski metro, čija bi izgradnja, prema preliminarnim analizama trebalo, kako kaže, da košta 4,4 milijarde evra, prenosi N1.

Memorandum su potpisali ministar finansija Srbije, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar, potpredsednik grupe „Alstom“ Filip Deler, generalni direktor „Ežis“ Oliver Buvar i predstavnik kompanije „Pauer Čajna“ Šje Ziđi.

„Potpisivanjem ovog sporazuma jasno se definišu prava i obaveze svih učesnika u projektu. Time je napravljen korak bliže rešenju vicedecenijskog sna. Krajem godine već krećemo u izgradnju prve linije beogradskog metroa“, istkao je Mali.

Francuske kompanije radiće na obezbedjivanju kompozicija i izgradnji podsistema, a Kinezi će izvoditi građevinske radove.

U novembru, kako je najavio, počinje izgradnja depoa na Makiškom polju, čime započinje izgradnja prve linije beogradskog metroa od Železnika do Mirijeva u dužini od 21,3 kilometra, sa 21 stanicom.

Druga linija imaće 20 stanica, biće duga 19,2 kilometra i ići će od Mirjeva do Zemuna.

Treća linija povezivaće sa BG vozom delove Beograda koje neće pokriti prve dve linije.

Potpisivanju su prisustvovali i ministar saobraćaja Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i ambasadori Kine i Francuske  – Čen Bo i Žan Luj Falkoni.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.