Mali: Doktorat bih sada najradije pocepao…

10
Foto Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali, izjavio je tokom gostovanja na TV Pink da se nada “da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije”.

Mali je ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega “najradije pocepao taj doktorat”.

“Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi? Pa pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović… Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje”, rekao je Mali.

Ministar je podsetio da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima.

Sve je to, kaže, radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio, prenosi Blic.

“Kao neko ko ima toliko diploma, napisaću još jedan”, rekao je Mali i zaključio da radi ono u šta veruje.

10 KOMENTARA

 1. А да ли би вратио и противправно исплаћен новац примљен по основу обрачуна личног дохотка на тако стечену стручну спрему ? И још “мали милион” повезаних накнада,… итд. ” Порез плати да ти се добрим врати”, тако сте излепили канцеларије по пореској, баш ме интересује да видим са колико доброг ће да нам се врати ?

 2. Da bi se napisao doktorat i isti odbranio, mora pre toga da ispunjavaju uslove. Magisterijum, naučni radovi…
  Sve je to propisano. Da li je ispunio pre odbrane teze? Doktorska disertacija nije pisanje razglednice, pa može da ponovi sa svakog ostrva gde letuje. I ne brani se teza pred čoporom istomišljenika, već pred eminentnim naučnicima iz te oblasti iz koje je tez i na fakultetu koji ima renome u Svetu. On i ne zna šta je doktorat. Ja mogu za lepe parice svakom da napišem veoma naučno stručan doktorat.

 3. Da li se to gospodin S Mali žali na nedovoljno profilisan stav FON-a u utvrđivanju “dozvoljenog” procenta plagijata u disertacije kojuje odbranio pre 6 godina ili na nedovoljno priznanje koje mu odaje aktuelna vlast u Srbiji povodom njegovih rezultata u odbrani od poplava u Obrenovcu 2014 i u rušenju objekata u Savamali 2016?

 4. Sumnjiv (ili lazan) doktorat tek je deo slagalice-ledenog brega. Da ne dajem spisak svega sumnjivog,zasad poznatog-treba ga zapratiti na CINSu. Nije cudo da je najblizi gospodarov saradnik.

 5. re: Mali: Doktorat bih sada najradije pocepao…

  Da li misli na doktorat osobe od koje je prepisivao, jer je ustanovljeno da doktorat koji je on prestavio kao njegov ne postoji?

 6. НИКАДА НЕ ЛАЖИ, НИТИ КРАДИ!

  Сумњиви докторат докторанда Синише Малог колики је публицитет добио у јавности, да није плагијат о њему нико не би чуо, а сада би га поцепао. Мали постао познат по плагијату и елементима неакадемског понашања. Како га није срамота што је познат као највећег лопова туђег знања и чему ће служити најпознатији докторат, у негативном контексту, код нас и шире. Штета је велика што не уведе у финансијама и привреди Србије методе плагијати развијених земаља, када већ уме да се служи плагијатима. Триста професора су послали захтев о поништењу украденог доктората, али председник је јачи од њих и он тврди да је Синиша поштено урадио докторат, а завиде му они који знају за плагијате, срам их било. Несуђени доктор наука осим плагијатом доктората прославио се поштеном куповином 24 стана на бугарском Црном мору и пласирање новца на егзотичним острвима. Овако искусан (не)научњачки академик домогао се до Министарства финансија и њега ће извучи и Србију из криза сваке врсте. Пет година трају расправе о докторату Малога, за то време могао је да уради свој аутентичан докторат, а тек колико ће трајати расправа о докторатима Стефановића, Табаковићеве, Шапића ни свевишњи се буни.

Comments are closed.