“Malčanskog berberina” traže zbog nestale Monike: Apel policije za pomoć građana u istrazi

3
Foto: MUP

Policija je pozvala građane da pomognu u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao “Malčanski berberin” u vezi sa slučajem nestanka Monike Karimanović, prenosi Blic.

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova apel je i zvanično objavljen.

On je poslednji put viđen u okolini Knjaževca.

Policija poziva građane koji prepoznaju muškarca sa fotografije, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju ili koje bi bile od pomoći da se jave na brojeve telefona 192 i 018/522-982.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra kada je krenula u školu. Juče je u selu kraj Niša pronađen njen ranac, ali od devojčice već pet dana nema ni traga, ni glasa.

Današnja “Politika” je objavila da je Jovanović nestao u isto vreme kada je nestala je dvanaestogodišnja devojčica.

Ninoslav Jovanović (46) poznat je javnosti po tome što je godine proveo u zatvoru zbog silovanja dece, koju je, pre nego što bi počinio zlodelo, šišao.

Poslednji put je pušten iz pritvora u martu ove godine. Pre toga je uhapšen u oktobru prošle godine i pritvoren nakon što ga je vlasnica jednog frizerskog salona iz Niša prijavila da joj je tražio da ošiša jednu devojčicu za koju je rekao da mu je ćerka (Jovanović nema ćerku).

On joj je čak slao fotografije devojčice za koju je tvrdio da treba da bude ošišana. Zahvaljujući medijima, frizerka ga je prepoznala i prijavila policiji.

Jovanović je postao poznat široj javnosti kada je osuđen 2006. godine na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju iz Niša silovao, a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama.

Iz zatvora je izašao u početkom januara prošle godine, posle izdržanih 12 godina nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu.

Jovanović je povratnik u izvršenju silovanja jer je ova je ova iživljavanja nad dvema devojčicama u 2005. godini počinio dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja.

Veštaci su ranije utvrdili da nije oboleo duševno ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti te da postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi…

Tog jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Kada se pojavio na vratima S. M. iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao, niko nije ni mogao da zamisli šta će se uskoro desiti.

Naime, Jovanović se predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Tokom monstruoznog seksualnog iživljavanja nad devojčicom, prinudio je četiri puta na oralni seks a potom ju je i deflorisao. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Tek nakon cele noći agonije pustio ju je da se vrati kući.

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jersu navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor. Ne sluteći šta je može snaći, dete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je devojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

U velikoj poteri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi.

Veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti.

Ocena neuropsihijatra veštaca na suđenju bila je nedvosmislena: postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je “zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje”.

3 KOMENTARA

  1. Ako Monika prezivi, njen zivot ce svakako biti upropascen i svakog djeteta, koje je zrtva ovog zloglasnog manijaka. Kako nije bolestan?! On je umobolan! Nije trebalo ni da ide u zatvor, nego je trebalo da ga odmah eliminisu. Dok god je ziv postoji mogucnost da povrijedi neko dijete.

  2. Bolesniku presuditi po kratkom postupku, a ne jos pomilovanje tri godine. Nema cjenu upropasten djeci zivot,,

  3. Eh sto ti je g…i zakon ovog bolesnika vode i pustaju a zrtve se redjaju, zar nije bolje ubiti njega, fino streljacki vod kao nekad,prijeki sud i sa apetitom ovakve otpadnike baciti, ili jedna, druga,treca peta stota djevojcica, uzeti joj jedan zivot, a zatim drugi …

Comments are closed.