Osim testa iz matematike u okviru male mature koji je danas odložen za četvrtak procurio je i kombinovani test koji su đaci trebalo da polažu sutra, objavila je Prva televizija, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike, u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda, odloženo.

Za sada nema zvaničnog objašnjenja zašto je današnji test odložen.

Međutim, nezvanično se saznaje da su testovi procurili u javnost i da su se tokom noći delili na društvenim mrežama, prenela je TV Prva. Zadaci za prijemni ispit procureli su i 2013. godine.

Trebalo je da osmaci počnu s rešavanjem zadataka iz matematike u devet časova, i da test rade do 11 časova. Međetum, polaganje testa je odloženo za četvrtak, takođe od devet do jedanaest.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

Sve o ovoj temi pročitajte OVDE.

Komentar(1)

  1. Osmak
    18. juna 2019. 11:43

    Koliko me sve ovo nervira. Ne mogu da razumem kako je procureo prijemni za koji su tvrdili da je siguran i da samo dvoje troje ljudi zna kako izgleda. Smesno mi je to da ne mogu da sacuvaju prijemni. Aloo prijemni!!! Pa kako ce drzavnu tajnu sacuvati??!!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.