“Makron mu je u Berlinu ponudio viznu liberalizaciju ako povuče takse. On je posle slagao da sam ga ja pritiskao”: Rama će tužiti Ramuša Haradinaja zbog izjave o “tajnom planu sa Vučićem i Tačijem…”

1
Foto: Profimedia

Albanski premijer Edi Rama najavio je da će tužiti odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog klevete da će “zajedno sa Vučićem i Tačijem podeliti deset milijardi evra od podele Kosova”, prenosi KoSSev.

“Gospodin će morati da dođe pred sud Kosova i dokaže optužbu o 10 milijardi koje bismo podelili ja, predsednik Tači i predsednik Srbije, Vučić”, rekao je Rama.

Kako je Rama naveo, ovo nije prvi put da Haradinaj “laže” o njemu.

“Beskrupulozno je slagao kad smo se vratili iz Berlina, rekavši da sam u to vreme u Berlinu ja vršio veći pritisak nego drugi da se ukinu takse. Nikad mu to nisam rekao, rekao sam samo – Ramuše ta ponuda Emanuela Makrona dolazi samo jednom, ne dva puta”, objasnio je Rama.

Albanski premijer tvrdi da je Haradinaj odbio da omogući svom narodu viznu liberalizaciju.

“Makron mu u Berlinu pred mojim očima, u prisustvu Merkel, Tačija, Vučića, Brnabić eksplicitno rekao – Ramuše daj nam četiri meseca da se ja i Merkel uključimo u dijalog i suspenduj taksu, a ako se i nakon četiri meseca ništa ne desi, ja ću povući veto i Kosovo će dobiti viznu liberalizaciju. Savetovao sam mu da to prihvati”, otkrio je Rama.

Haradinaj je pri povratku iz Berlina, a nakon završenog samita, optužio premijera Albanije, Edija Ramu, da je od njega tražio da ukine takse, kao i da “osnovano sumnja” da je zajedno sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, kosovskim predsednikom, Hašimom Tačijem, a pod vođstvom predstavnice EU, Federike Mogerini, navodno razgovarao o podeli Kosova.

Rama je naglasio da je priča o “tajnom planu njega, Tačija i Vučića”, samo “priča za budale”.

“Ako se nađe tako mnogo budala koje bi poverovale da jedan proces koji obuhvata ne samo dve države, već države sveta, parlamente, političke partije, društva, na kraju i glasanje na referendumima, može da se krišom obavi od strane nekih lica i da prođe kao miš po brkovima, onda je ovaj svet završio”, zaključio je Rama.

1 KOMENTAR

Comments are closed.