Makedonci se prijavljuju za vakcinaciju u Srbiji: Planira se dolazak u Beograd tokom vikenda…

0

(Beta) – Većina Makedonaca koji su se prijavili za vakcinaciju u Srbiji preko portala “E-uprava” planira da dođe u Beograd tokom predstojećeg vikenda radi primanja vakcine protiv koronavirusa.

Pojedini Skopljanci sa kojima je dopisnik Bete razgovarao otići će u Beograd jedino da bi se vakcinisali i odmah će se vratiti, ali ima i onih koji će tu priliku iskorisiti da posete prijatelje.

Neki će, zbog dužine puta, u Beograd doći zajedno sa prijateljima ili kolegama, a biće i porodičnih putovanja na vakcinaciju.

Državljani Severne Makedonije su se uglavnom prijvljivali za vakicinaciju u Vranju ili u Nišu, zbog blizine, ali su juče od “E-uprave” dobili poziv da dođu na Beogradski sajam da prime vakcinu kompanije Astrazeneka.

Sagovornik Bete iz Skoplja rekao je da je bio prijatno iznenađen kada je dobio pozitivan odgovor na prijavu za vakcinaciju i dodao da će iskorisiti priliku, iako je Beograd “malo daleko”.

“Bio sam prijatno iznenađen kada sam dobio pozitivan odgovor. Iako sam odabrao bližu destinaciju, Vranje, ipak je termin u Beogradu. Malo je daleko, ali ipak je ovo izvanredna mogućnost koju daje srpska vlada”, rekao je on.

Sagovornik Bete, koji je želeo da ostane anoniman, dodao je da će “nažalost, zbog epidemiološke situacije, putovanje biti isključivo zbog vakcinacije”, i da će se potom odmah vratiti u Skoplje.