“Majka mu spremi 4 sendviča za ceo dan, on pojede sve za 40 minuta… Čak je na pola godine ostavio košarku”

0
Foto: Profimedia

Centar Denver Nagetsa i srpski reprezentativac Nikola Jokić ove godine je nosio tim iz Kolorada do finala Zapadne konferencije.

Fenomenalnim partijama tokom sezone, a posebno u doigravanju u NBA “bablu”, po ko zna koji put je naterao pola Srbije da obrne dan za noć i prisustvuje bravurama Somborca u dalekom Oralndu.

Međutim, Jokić sve više intrigira američku javnost, a kada je reč o evropskim igračima, to nije čest slučaj.

Upravo su se autori i gosti podcasta “DNBA show” pozabavili Jokićevom karijerom u Srbiji, počecima u Somboru i fenomenu “debelog klinca” koji samo par leta kasnije dominira najjačom ligom sveta.

“Nikola živi košarku celog života, on je uvek bio pomalo drugačiji, nije voleo da naporno radi. Bilo je dana kada bi ga otac kaznio zbog lošijih ocena i zabranio mu da igra košarku dve nedelje. Kada je bio dete odustao je od košarke na šest meseci, uopšte je nije igrao. Tada su rekli da je izuzetno talentovan i da će sigurno biti sjajan igrač ukoliko se vrati, ako ne, ostaće sa konjima”, pričali su sagovornici u podkastu, a prenosi portal B92.

Govorilo se i o Nikolinom dobrom apetitu i još jedna anegdota kada je Jokić imao višak kilograma u tinejdžerskim danima.

“Nikola je oduvek imao dobar apetit. Često bi putovao u drugi grad na utakmicu, a majka bi mu spakovala 4 sendviča da ima za ceo dan. Međutim, on bi to sve pojeo za 40 minuta”, ispričao je Miroslav Ćuk, jedan od sagovornika u podkastu i Jokićev prijatelj.