Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović dobila je danas dopis od Telekom Srbije da će njen kanal biti priključen odnosno vraćen na distribuciju IPTV-a, preneo je Danas.

Ona je rekla da štrajk neće prekinuti dok se ne reši i problem sa Organizacijom proizvođača fonograma Srbije (OFPS) od kojih traži zaustavljanje postupka protiv njene televizije.

Pavlović je u štrajk glađu stupila pre 23 dana. Da bi štrajk glađu prekinula ona traži da se ispune četiri od devet zahteva, a jedan od zahteva je bio priključenje na IPTV.

Račun televizije u ponedeljak, 6. maja je odblokiran, ali nije vraćen novac koji je skinut po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite.

Od Ministarstva telekomunikacija ona zahteva da produži sporazum potpisan sa Javnim preduzećem Emisiona tehnika i veze (ETV) i da izmeni Pravilnik o naknadama ETV za loklane emitere.

Pavlović od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića traži da ne diskriminiše tu lokalnu televiziju, sa dvbadesetoggodišnjim iskustvom i da omogući ravnopravan pristup sredstvima za sufinansiranje medija.

Pavlović će danas u 16 časova imati sastanak sa predsedniocom Vlade Srbije Anom Brnabić, koji će biti otvoren za medije.

Maja Pavlović je sinoć 22. dana štrajka glađu zbog iscrpljenosti odvezena u Urgentni centar u Beogradu gde je primila infuziju.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.