Maja Gojković pozvala sve stranke na novu rundu dijalogu u novembru: “Na jedan potpuno normalan, civilizovan, demokratski način razgovora…”

3
Foto: Tanjug

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je sve političke aktere da još jednom razmisle i dođu u novembru na drugu rundu razgovora uz posredstvo evropskih parlamentaraca, na kojoj će biti reči o medijima i atmosferi u Skupštini.

Ona je za TV Pink rekla da se iskreno nada da će sve stranke koje su za EU i demokratski orijentisane, doći da razgovaraju “na jedan potpuno normalan, civilizovan, demokratski način” o daljem napretku i uspostavljanju bolje atmosfere u radu parlamenta i poboljšanju uslova za izlazak na redovne izbore u martu 2020. godine, preneo je N1.

Gojković je kazala da ne zna da li će u drugoj rundi posredovati Eduard Kukan i Knut Flekenštajn ili će doći novi poslanici evropskog parlamenta.  

Predsednica parlamenta je rekla da je zadovoljna kako su protekli razgovori vođeni 8. i 9. oktobra i navela da samo mali deo opozicije nije došao.  

“Svi se slažemo očigledno osim jednog malog političkog diskursa u Srbiji da je parlament mesto u na kom se u jednoj demokratskoj državi vodi dijalog i time sam zaista zadovoljna, činjenicom da se dva dana održavao međustranački dijalog upravo u zdanju skupštine, tamo gde je kuća demokratije”, rekla je Gojković.  

3 KOMENTARA

  1. Ovi sadašnji premundureni radikali su ironiju doveli do savršenstva, a ova gospodjica je jedna od perjanica tog uspeha .U tome je za prsa iza vojvode, njegovog veličanstva i Martinovića.Ne verujem joj ni kad spava.

  2. re: Maja Gojković pozvala sve stranke na novu rundu dijalogu u novembru: “Na jedan potpuno normalan, civilizovan, demokratski način razgovora…”

    Da je normalna ne bi bila provokativna čak i u Skupštini, da je civilizovana ne bi lagala kao vučić, a da je demokrata ne bi postala i ostala u totalitarističkoj stranki.

  3. Bojkot. Nema pregovora sa onima koji se prave ludi. Cenjkaju se oko mrvica, a suština ostaje ista. Mediji okupirani, a izbori se primiču. To što vama treba legitimitet za to što planirate da uradite…to je vaš problem. Bojkot, bojkot i samo bojkot. A vi ćete uskoro pregovarati sa tužilaštvom o priznanju krivice, gospođo i nećete biti jedini.

Comments are closed.