Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsedavajućom Delegacije EP u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Tanjom Fajon, uoči 11. sastanka ovog Parlamentarnog odbora, koji će biti održan u sredu i četvrtak u Skupštini Srbije, preneo je N1.

Gojković je u saopštenju navela da očekuje da se primeti napredak u radu Skupštine, koja je primenila sugestije iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Gojković i Fajon su razgovarale o evrointegracijama Srbije, kao i aktuelnim pitanjima u vezi sa radom Narodne skupštine.

Predsednica Skupštine Srbije je navela da predstojeći sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, predstavlja priliku da se sagleda aktuelna situacija u pogledu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ukazala da očekuje da se primeti napredak u radu Skupštine Srbije, koja je primenila sugestije iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Gojković je napomenula da je u oktobru održana prva runda međustranačkog dijaloga u Narodnoj skupštini uz posredovanje Evropskog parlamenta u cilju unapređenja izbornog ambijenta, kao i da u novembru predstoji nova runda razgovora.

Fajon je navela da joj je kao poslanici i predsedavajućoj Delegacije EU u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje izuzetno važno da se nastavi za aktivnim radom na proširenju EU na region Zapadnog Balkana.

Fajon je ukazala da je optimista da će proširenje ostati visoko na agendi i napomenula da je Srbija važna zemlja za stabilnost regiona, kao i da očekuje da će se nastaviti sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.