Mahalia: Love And Compromise

0

Dvadesetjednogodišnja Mahalia je izdanak nove britanske, urbane muzičke scene. Govoreći o toj sceni, ne može se zanemariti utisak njenog stihijskog i prilično haotičnog delovanja. Ono je doduše odraz globalnog stanja u kojem se muzika kao umetnički izraz nalazi, gubeći intenzivno u poslednjoj deceniji taj svoj “umetnički” sufiks.

No, kanala za pronalazak dobre, kvalitetne muzike koja dobacuje dalje od prosečnog mejnstrim konzumenta svakako da ima. Mahalijino delovanje je jedan takav svetao primer.

Album “Love And Compromise” nazivom sugeriše na teme koje su u fokusu pesama na njemu. Mahalijin glas i sugestivna interpretacija najviše podsećaju na delovanje Erykahe Badu, to je osnovni utisak koji vas osvoji kad čujete neke od pesama sa pomenutog izdanja.

Od pilot-singla “Do Not Disturb”, preko nešto komercijalnije teme “Simmer”, do aktuelne pesme “What You Did”, Mahalia se drži jasno svog izraza ne dopuštajući sebi, ali ni svom autorskom/producentskom timu, da previše skrene u karipske, latino ili, sada već toliko dosadne, trap mahinacije.

Izdanje “Love And Compromise” je, samim tim, mnogo bliže stvaralaštvu Mahalijinih sunarodnika kao što su Litlle Sims ili Kojey Radical, dok bi Stormzy već u ovom slučaju bio “kamen spoticanja”.

(Dostupno na: www.mascom.rs)