Magični glas i muzika Lene Kovačević na putu da osvoje publiku na Svetskoj izložbi “Expo 2020 Dubai”

0
Foto: Irina Duplevskaja

Jedna od naših najvećih muzičkih zvezda, vokalna umetnica, kompozitorka i kreativna ambasadorka platforme “Srbija stvara”, Lena Kovačević, održaće dva ekskluzivna nastupa na “Dubai Expo 2020”, na Paviljonu Republike Srbije 15. i 16. oktobra sa početkom u 19.15h, čime će zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem, izvesti program koji nosi naziv “East and West Connect” (“Spajamo istok i zapad”). 

Centralna tema nastupa  biće povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu.

Lenini singlovi u sebi nose fuziju različitih stilova koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana.

“Velika je čast u svetu svedočiti o ljubavi prema svojoj zemlji, ali i pričati kroz muziku o zvuku, negovanju tradicije i modernog i povezivanju sa ljudima širom sveta”, izjavila je Lena Kovačević pred nastupa u Dubaiju.

Svetska izložba – Expo 2020 Dubai, biće održana od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a tema nastupa Republike Srbije je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

Kroz atraktivan i originalan program nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja , što na samom Paviljonu, što na nekim od Expo lokacija – naši vrhunski umetnici, izvođači, muzičari, kreativci imaće priliku da se predstave celom svetu i da, kao najbolji kreativni ambasadori, predstave Srbiju.

U bogatom muzičkom programu dominiraće naši talentovani umetnici,  koji su već prepoznati na globalnoj umetničkoj sceni, a sve to uz veliku podršku i naša dva nacionalna hrama kulture – Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta u Beogradu.