Magazin „Euromoney“ proglasio predsednika Izvršnog odbora Erste Grupe Andreasa Trajhla za „Bankara godine”

  0

  „Euromoney“ odaje priznanje Andreasu Trajhlu za doprinos razvoju bankarskog sektora u CIE

  Članice Erste Grupe u Austriji, Rumuniji i Slovačkoj proglašene za „Najbolje banke”

  Andreas Trajhl, predsednik Izvršnog odbora Erste Group Bank AG (Erste Grupa), proglašen je za „Bankara godine” za 2019. godinu u okviru dodele godišnjih „Nagrada za izuzetnost“ magazina Euromoney, jedne od vodećih svetskih finansijskih publikacija. Žiri je priznao doprinos Andreasa Trajhla razvoju bankarskog sektora u evropskim zemljama u usponu, posvećenost finansijskoj inkluziji i dugoročno orijentisanu digitalnu strategiju koju Erste Grupa sprovodi putem platforme „Džordž”.


  U svojoj odluci, žiri magazina Euromoney naglasio je da je, u toku 22 godine sa Andreasom Trajhlom na položaju predsednika Izvršnog odbora, Erste Grupa prerasla iz tradicionalne štedionice u Austriji u kompaniju kotiranu na berzi sa članicama u sedam zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE), više od 16 miliona klijenata i više od 47.000 zaposlenih. Od samog početka, Andreas Trajhl je Erste aktivnosti fokusirao na pružanje bankarskih usluga srednjoj klasi u regionu, koja doživljava uspon. Usredsređenost na finansijsku inkluziju, zajedno sa ambicioznim programom socijalnog bankarstva, dalje jača ovaj strateški fokus i oslanja se na 200-godišnje korene banke kao pružaoca finansijskih usluga ljudima nepokrivenim bankarskim uslugama, u cilju unapređenja prosperiteta.


  Andreas Trajhl je još 2012. godine, kao način povećanja pristupa prosperitetu, definisao planove da Erste razvije panregionalnu bankarsku platformu. Pokrenuta 2015. godine, digitalna platforma „Džordž“ je u međuvremenu postala najveća panevropska bankarska platforma i trenutno opslužuje veći deo pet miliona klijenata na četiri tržišta Erste Grupe.


  Odluke o dobitnicima prestižnih „Nagrada za izuzetnost“ magazina Euromoney donosi odbor eminentnih novinara publikacije, na osnovu detaljnih prijava tržišnih učesnika i opsežnog istraživanja koje se sprovodi tokom cele godine u vezi sa bankarskim tržištima i tržištima kapitala u regionu. Nagrade se dodeljuju za globalne kategorije, najboljima u klasi u svim regionima i najboljim bankama u gotovo 100 zemalja širom sveta.

  Najbolja banka u Austriji, Rumuniji i Slovačkoj

  U skladu sa obrazloženjem žirija za odavanje priznanja Andreasu Trajhlu, tokom ceremonije dodele nagrada izuzetni rezultati Erste Grupe prepoznati su kroz nagrade za „Najbolju banku“ na nekoliko njenih osnovnih tržišta.
  Erste Bank Oesterreich dobitnik je priznanja „Najbolja banka u Austriji“. „Nagradom za izuzetnost“ magazina Euromoney za 2019. godinu, banka Slovenska sporitelna je po šesti put prepoznata od strane ove publikacije kao najbolja banka u Slovačkoj. Rumunska Banca Comerciala Romana (BCR) proglašena je „Najboljom bankom u Rumuniji“, nakon što je 2017. godine dobila priznanje „Najbolja transformacija banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi“.