Predsednik Venecuele Nikolas Maduro poklonio je gitaru britanskom muzičaru Rodžeru Votersu, jednom od osnivača kultne grupe „Pink flojd“, da bi mu zahvalio što je kritikovao američke sankcije uvedene Venecueli.

Maduro se na video snimku emitovanom na državnoj televiziji pojavio kako se potpisuje na maloj venecuelskoj gitari koja je potom poslata Rodžersu.

Predsednik je zahvalio muzičaru na stavu „razumevanja, solidarnosi i podrške prema narodu Venecuele naspram američke imperijalističke blokade“.

Venecuela, u kojoj se nalaze jedne od najvažnijih rezeri nafte u svetu, prolazi kroz najgoru ekonomsku krizu u najnovijoj istoriji.

Maduro to smatra ekonomskim ratom SAD u cilju njegovog smenjivanja.

Voters, koji je snimio kratku video poruku, rekao je da je „duboko“ dirnut poklonom.

„Nastavljamo da činimo sve u našoj moći kako bismo podržali borbu venecuelskog naroda proiv napora imperije da ga uništi…. Mi smo sa vama i nastavljamo sa vama“, rekao je Voters.

Muzičar koji sada ima 75 godina, podržava Madura, kojeg Vašington i opozicija u Venecueli označila kao diktatora.

Voters je kritikovao u februaru organizovanje humanitarnog koncerta u Kolumbiji kod granice s Venecuelom, navodeći da to što radi njegov kolega Ričard Brenson nema nikakve veze sa humanitarnom pomoću.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.