Mačka Misi pobegla je iz automobila vlasnice Eve Mekdonel 2009. godine u Birmingemu, koja je bezuspešno pokušavala da je pronađe.

Nedavno su njene komšije u naselju Hal Grin primetili mačku koja liči na Misi kako se vrzma oko kanti za đubre, pa su je odveli u centar za zaštitu životinja, gdje je čipovana, piše BBC.

Mačka je sve vreme živela na ulici desetak kilometara od kuće svoje vlasnice Eve. Niko nije mogao da veruje da je mačka, koja sada ima 17 godina, još živa.

„Nikad je nisam prebolela i nikad nisam prestala da mislim na nju. Nikad ne zaboravite svoje ljubimce, oni su nezamenjivi“, rekla je posle susreta sa svojom ljubimicom.

Misi je pobegla u trenutku kada je Mekdonelova izašla iz automobila da bi kupila mleko.

Ali Šah i njegova majka Selma često su viđali mačku kako leži na betonu blizu njihove kuće. Zimi je spavala na kontejneru za smeće ili na gomili đubreta.

„Kad sam razgovarala s čovekom do čije kuće vodi taj put, on mi je ispričao da je mačka jedan dan samo krenula za njim, ali da je nisu pustili u kuću“, objasnila je Eva.

Ali i njegova majka su, ipak, počeli da hrane mačku i napravili su joj drvenu kućicu u kojoj je mogla da spava.

Kada je Misi jednom spavala napolju na kiši, Ali je poslao sliku majci koja je pristala da je puste u kuću. Tamo je bila nekoliko dana, pre nego što su je odveli u centar za zaštitu životinja.

Bila je toliko mršava da su joj se na leđima videle kosti, rekla je njena vlasnica.

Mačka je međuvremenu izgubila zube, pa mora da jede posebnu hranu za mačke, ali sada se vratila na svoje staro mesto – na stepenište u Evinoj kući. „Prošla je kroz težak period, ali to je još uvek moja maca.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.