M Hub proglašen za najbolju talent inicijativu

  0
  Foto: Jelena Dimitrijević, Specijalista za employer branding i employee experience u Mercator-S i Jelena Šribar, direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S

  Na Talent Development Forumu 2022 kompanija Mercator-S, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, RODA marketi i MERCATOR hipermarketi osvojila je čak dve nagrade za razvoj zaposlenih i talenata

  U kategoriji “Najbolja talent inicijativa” M Hub program kompanije Mercator-S proglašen za najbolju talent inicijativu u Srbiji. Za “Najbolji program za dodatnu edukaciju zaposlenih” proglašen je Mercatorov koncept “Lider za primer”, kojim je set liderskih veština, sa primerima iz prakse, prenet na menadžerski nivo poslovođa i menadžera maloprodajnih objekata IDEA prodavnica, RODA marketa i Mercator hipermarketa u celoj Srbiji.

  “Oduševljeni smo što su čak dve naše razvojne inicijative prepoznate na ovako divan način. Kako smo kompanija koja zapošljava čak 8000 ljudi, uvek verujemo da kroz njihov razvoj doprinosimo i razvoju ljudi iz njihove okoline, pa tako i razvoju našeg društva u celini”, rekla je Jelena Šribar, direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S.

  Talent Development Forum je događaj koji se organizuje s ciljem da okupi kompanije koje se bave razvojem talenata, studente, mlade, fakultete, profesore i neakademske edukatore i druge zainteresovane za razvoje talenata u vremenu brzih promena.

  “Veoma je važno baviti se talentima. Ako talente kojima raspolažemo u zemlji ne iskoristimo na najbolji mogući način, suočićemo se sa još većim odlivom mozgova, a samim tim i potrebom za uvozom talenata. Zato je cilj Talent Development Foruma kontinuirano okupljanje zajednice i kreiranje rešenja za rastuće izazove sa kojima se suočavaju mladi, poslodavci, obrazovne institucije i celo društvo, a koje se dešavaju zbog ubrzanih promena na tržištu rada, kao i neadekvatnog sistema obrazovanja koji ne može da prati zahteve. Naša ideja je da na jednom mestu okupimo najbolje i da nagradama ukažemo zajednici na koje načine je možda i najbolje razvijati ljude, a na taj način i kompanije”, rekla je Valentina Čolić Mihajlović, Head of Development Asocijacije za afirmaciju, koja je organizovala Talent Development Forum.