(Beta) – Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da se stiče utisak da je Briselu važnije da Srbija uskladi spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske unije (EU), nego to što u Srbiji „nema demokratije“.

„Iz izveštaja Evropske komisije i Evropskog parlamenta jasno je da su u Briselu svesni da u Srbiji nema vladavine prava, slobode medija, slobodnih i poštenih izbora. Ali to se samo konstatuje i ništa se ne preduzima tim povodom. Važnije im je da imaju stabilnost, nego demokratiju u Srbiji“, rekao je Lutovac za „Blic“.

On je dodao se stiče utisak da Briselu nije važno da se u Srbiji uskladi unutrašnja politika sa evropskim vrednostima već isključivo uskladjivanje spoljne politike s njihovom spoljnom politikom.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, Lutovac je ocenio da je u pitanju „projekat prodaje balkanske magle“ i da je to traženje „obilaznice“ kada „niste u stanju da se integrišete u EU“.

Predsednik DS je rekao da očekuje da će opozicija u novom sazivu parlamenta da se odupre ponižavanju, za koje ocenjuje da traje od kada Srpska napredna stranka ima većinu u parlamentu.

On je kazao da će poslanici stranke na čijem je čelu tražiti da se vodi rasprava o važnim državnim i društvenim pitanjima, kao i da se kontroliše izvršna vlast.

„Poslanici DS će postati promoteri kulture uvažavanja, dijaloga i tolerancije. Zalagaćemo se da se uvede red u državi, pravda u društvu i odgovornost u politici“, naveo je Lutovac.

https://www.nstore.rs/product/citalacki-raj-godisnja-pretplata-na-digitalno-izdanje-nedeljnika-2000-knjiga/

Komentar(1)

  1. Gedza
    26. јун 2022. 14:10

    Ali lutovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.