Lutovac podržao formiranje Skupštine slobodne Srbije: “Najviše od svega nam treba jedinstvo…”

0
Foto Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac podržao je danas formiranje Skupštine slobodne Srbije i ocenio da je to dobar način da javne ličnosti i slobodni građani iskažu svoj stav o “otetoj državi i režimu jednog čoveka”.

“Formiranje Skupštine slobodne Srbije nije samo logičan potez, nego i neophodan, jer je Narodna skupština Republike Srbije, nažalost, već dugo u šakama vlasti koja ju je otela od građana i zato inicijatori Skupštine slobodne Srbije imaju moju punu podršku. Smatram da će ovo okupljanje biti dobar način da javne ličnosti i slobodni građani iskažu svoj stav o društvu, otetoj državi i režimu jednog čoveka”, naveo je Lutovac u pisanoj izjavi.

Lutovac je naveo da je državi neophodan prostor za dijalog koji će aktivno uključiti građane i omogućiti medijima da slobodno rade svoj posao.

“Ali najviše od svega nam je potrebno jedinstvo. Nikada nije bilo važnije da budemo jedinstveni i solidarni, jer vlast čini sve da građane podeli i tako lakše uspostavi apsolutnu kontrolu nad državom i društvom”, dodao je on.

Ranije danas je na platou ispred Filozofskog fakulteta simbolično formirana Skupština slobodne Srbije, koja će okupljati intelektualce, aktiviste i građane i na kojoj će se voditi rasprava o svim važnim pitanjima i problemima.

(Beta)