Lutovac o frakciji DS: “Falsifikovali su sve – od potpisa do pečata DS. To im nije strano”

0
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je frakcija DS, koja je održala izbore za predsednika, pripremila glasačke listiće koji su bili “overeni” pečatom kojem nisu imali pristup.

“Tako su još jednom dokazali da im falsifikovanje dokumenata nije niti strano, niti im predstavlja problem”, izjavio je Lutovac.

“Takođe, ne treba ni zaboraviti da je čitava ujdurma i počela tako što je ova grupa falsifikovala potpise, zbog čega je podneta i krivična prijava”, rekao je Lutovac, a saopštila DS.

On je rekao da se pečat DS nalazi kod njega, “na sigurnom, nedostupan svima onima koji bi želeli da ga zloupotrebe za ispunjenje svojih i režimskih interesa”.

“Moj je zadatak kao predsednika stranke da čuvam DS, da zajedno sa članovima reformišemo i ojačamo stranku, koja će biti u stanju da pobedi režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića”, dodao je Lutovac.

Zbog pomenutih saznanja, naglašeno je u saopštenju, DS ima razloga da veruje da je toj grupi sadašnjih i isključenih funkcionera deo plana da se obrate Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa zahtevom koji je u suštini falsifikat, “da se promeni zakonski zastupnik stranke na osnovu nelegalnih, protivstatutarnih i lažnih zapisnika, sa lažnih izbora”.

Ukoliko do toga dođe, dodaje se, DS je spreman da “pravdu potraži i pred međunarodnim institucijama”.

“Ukoliko Ministarstvo bude prihvatilo nešto što je očigledan falsifikat, to će biti još jedan dokaz o potpunom raspadu državnih institucija i nepoštovanju zakona Srbije, kao i dodatna potvrda da su u pokušaju preuzimanja stranke sada već isključeni članovi imali podršku aktuelnog režima”, rekao je Lutovac.

Naglasio je da zbog toga “ovo nije samo borba za odbranu” DS, već je “borba za odbranu pravne države, poštovanja zakona, borba za normalnu, uredjenu državu, borba da oslobadjanje zarobljenih institucija”.

“I ohrabrimo sve koji rade u njima, da rade slobodno i po svojoj savesti. Borba za slobodnu Srbiju i sve njene građane danas je važnija nego ikad, jer se nalazimo u vremenu kada više niko nije siguran i zbog toga moramo biti solidarni”, istakao je on.

Podsetimo, Branislav Lečić pobedio je prethodne večeri na izborima u Demokratskoj stranci koje je organizovao deo DS, na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje.

Zbog toga su čelni ljudi DS uputili dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja je organizovala izbore za predsednika DS.