Lutovac: “Nema podele DS-a, već su to pokušaji, a inicijatori svega toga žele saradnju sa Vučićem…”

0
Foto Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je današnja sednica Glavnog odbora (GO) DS-a u Šapcu jedina legalna, dok je skup u Beogradu koji organizuju njegovi protivnici – protivan Statutu stranke.

“Ne postoje dva Glavna odbora, ovde je legalno rukovodstvo i legalan poziv upućen članovima GO”, rekao je Lutovac uoči sednice.

On je rekao da nema podele DS-a, već su to pokušaji “nekih nezadovoljnih svojim položajem”, koji su “izmanipulisali članove koji nisu u toku sa dešavanjima u stranci”.

Kako je dodao “inicijatori svega toga” žele saradnju sa Aleksandrom Vučićem, ali je prema njegovim rečima DS oštra opozicija Vučiću i ne pada mu na pamet da saradjuje s nim i “da mu bude ikebana”.

Lutovac je rekao da prihvatanje njegovog izveštaja na početku sednice GO prošle sedmice predstavlja podršku reformama koju je iskazalo najšire članstvo DS-a.

“Bojkot je prvi korak ka povratku poverenja gradjana, slede i organizaciono tehničke promene za sve koji žele da se uključe u borbu za reforme i protiv vlasti”, rekao je Lutovac.

On je rekao da DS nikada do sada nije isključivala članove i dodao da onaj ko se pojavi na tudjoj listi ili vodi kampanju za druge sam sebe isključuje, a kako je precizirao to se odnosi na Gordanu Čomić i Balšu Božovića.

(Beta)