Lutovac: Na adresu DS i SZS nije stigao poziv od Kukana i Flakenštajna, već samo Maji Gojković

1
Foto: Tanjug

Na adresu Demokratske stranke i Saveza za Srbiju nije stigao poziv za pregovore sa predstavnicima vlasti, a uz posredstvo Evropskog parlamenta, koji su najavljeni za 9. i 10. oktobar, rekao je predsednik DS-a Zoran Lutovac, a preneo N1.

Koliko zna, poziv je stigao samo na adresu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, naveo je Lutovac na konferenciji za novinare u Novom Sadu, gde je vojvođanski ogranak Saveza za Srbiju najavio nastavak uličnih protesta i aktivnu kampanju u kojoj će građanima pojašnjavati razloge za bojkot izbora i pozvati ih da im se u tome pridruže.

Lutovac je ponovio da ne postoje uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora, te da sve procedure padaju u senku funkcionerske kampanje i ucena kojima su građani izloženi.

“Na adresu Demokratske stranke, niti na adresu Saveza za Srbiju nije stigao poziv za taj razgovor. Stigao je na adresu Maje Gojković. Kao što znate, Maja Gojković je za opoziciju neprihvatljiva da bude na tom mestu, pogotovo da ona bude ta koja poziva bilo koga na bilo kakav razgovor. Dakle, mi očekujemo da Evropski parlament, odnosno posrednici iz EU, sa nama razgovaraju na tu temu i da budemo tretirani kao ravnopravni partneri, a ne da se pozivi upućuju preko Maje Gojković”, kazao je predsednik DS Zoran Lutovac.

1 KOMENTAR

  1. Biće zanimljivo koju ćete odluku doneti posle ovakvog odnosa EU. Vreme zapišavanja se nastavlja, a narod Vam je rekao, bojkot.

Comments are closed.