Lutovac: Ima smisla učestvovati u dijalogu uz posredovanje EU paralelno sa kampanjom bojkota

0
Foto Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da ponuda o posredovanju u dijalogu između vlasti i opozicije Dejvida Mekalistera i evropskih parlamentaraca ne bi ni bilo da nije bilo protesta i odluka o bojkotu predstojećih izbora od strane pojedinih opozicionih partija, preneo je list Danas.

“Ako se postigne sveobuhvatni Sporazum o poštenim i slobodnim izborima i rok od devet meseci za njegovo sprovođenje počne od tada da se računa uz instrumente i mehanizme koji bi to garantovali i nadgledali – onda bi kampanja bojkota postigla svoj cilj. Dakle, učestvovanje u eventualnom dijalogu ne zaustavlja, niti odlaže kampanju za bojkot”, naveo je Lutovac za Danas.

On je kazao da smatra da paralelno sa kampanjom bojkota kao sredstvom pritiska, ima smisla učestvovati na pregovorima uz posredovanje EU.

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je “dobrodošao angažman” predstavnika Evropskog parlamenta u cilju povratka međustranačkog dijaloga u Skupštinu Srbije i jačanja parlamentarne kulture dijaloga i dodala da je taj odgovor prosledila u pismu predsedavajućem Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru.