Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da konstitutivna sednica Skupštine Srbije, zakazana za 6. februar, „nije strateško nego taktičko pitanje“ i dodao da bojkot te sednice ne znači da će ta partija bojkotovati rad parlamenta.

Lutovac je na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu rekao da opozicija neće vraćati mandate zato što to, po njegovim rečima, nije svrsishodno.

„Nema govora o legitimnosti ovog režima. Uhvaćeni su u krađi. Nama je zasmetao i tajming sednice. Zašto je zakazana za 6. februar, a 8. februara će biti doneta rezolucija EP o izborima u Srbiji? Ideja je da nas stave pred svršen čin“, naveo je Lutovac.

On je ocenio da rezolucija nije za „nipodaštavanje“ i da nije „državnički i mudro“ što se kako je rekao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tako odnosi prema tom dokumentu EP.

Lutovac je naveo da stranka kojom predsedava neće pregovarati sa Vučićem i predstavnicima Srpske napredne stranke zato što je DS „oštra i alternativna opozicija“.

Kazao je da bi jedno od rešenja za izlaz iz političke krize u Srbiji moglo da bude formiranje prelazne vlade što je po njegovim rečima model koji je u okruženju dao dobre rezultate i obezbedio poštene izbore.

„Jedno od rešenja za izlazak iz krize može da bude prelazna vlada po ugledu na Severnu Makedoniju i Crnu Goru uz posredstvo EU. To može da bude put ka poštenim izborima“, naveo je Lutovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.