Lutkarska predstava podsetila je da ljubav i sloboda nemaju cenu

0

Sinoć je u lutkarskom pozorištu Pinokio održana premijera lutkarske predstave Bela Griva. Predstava je rađena po motivima knjige autora Rene Gijoa dok je istu režirao Predrag Stojmenović a dramatizaciju uradila Ljubinka Stojanović. Zasluge za idejno rešenje kostima, scenografije i lutaka idu Borisu Čakširanu, dok je za muziku zaslužna Teodora Sparavalo a za scenski pokret Mirko knežević.

Publika je sa punom pažnjom posmatrala scenske efekte koji su pratili dramatičnu priču prijateljske ljubavi između divljeg konja i mladog ribara. Ova priča nam ukazuje i na važnost slobode koje god da smo vrste, kao i poštovanja svih živih bića koja imaju osećanja. Prirodu treba negovati kao i sve njene stanovnike.

Lutke konji koji su u potpunosti dočarali efekat pravih, predvođeni glumcima, ostavili su bez reči sve prisutne i pribrali najveći aplauz na kraju.

Pozorište lutaka Pinokio strogo poštuje pravila o bezbednosti publike, pa je u pozorištu obavezno nositi zaštitnu masku. Na ulazu se radi merenje telesne temperature kao i celokupna dezinfekcija. Razmak između sedišta je 2 metra odnosno 2 sedišta.

Osim premijernih predstava periodično, organizuje i vikend predstave, subotom i nedeljom od 12 i 17h. Repriza Bele grive održaće se u subotu od 12 časova.

Repertoar možete pronaći ovde, dok informacije o ulaznicama ovde.