Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je danas da je bio pozitivan na koronavirus – bez ikakvih simptoma – i da se već oporavio, saopštila je agencija BELTA, a prenose podgoričke Vijesti.

„Danas se sastajete sa čovekom koji je uspeo da na nogama preživi koronavirus. Lekari su juče doši do takvog zaključka. Asimptomatski“ rekao je Lukašenko na sastanku sa vojskom, preneo je Rojters.

Lukašenko (65) se protivio uvođenju jačih mera u cilju suzbijanja koronavirusa. Strah od virusa je odbacivao kao “psihozu”, a zemljacima je savetovao da igraju hokej, voze traktore, piju votku, idu u saunu kako bi se zaštitili od zaraze.

“Ako osoba pozitivno razmišlja, biće zdrava”, govorio je Lukašenko.

U Belorusiji je, do sada, koronavirusom zaraženo više od 67.000 osoba, a preminule su 543.

Predsednik, koji je na vlasti od 1994. godine, je suočen s najvećim izazovom poslednjih godina usled nezadovoljstva naroda reakcijom na pandemiju koronavirusa, kao i zbog ekonosmke krize i kršenja ljudskih prava.

Pandemija je snažno pogodila ekonomiju. Svetska banka predviđa pad beloruske privrede od najmanje četiri odsto ove godine, što je najviše u poslednjih 25 godina.

Lukašenko je usredsredio svoje snage za gušenje retkih i upornih protesta protiv njega uoči izbora sledećeg meseca, šaljući rivale u zatvor i hapseći neistomišljenike, prenose podgoričke Vijesti.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.