Ludo brojanje američkih glasova: Kakva je situacija u četiri ključne države

0
Foto: Profimedia

Niko još nema hrabrosti, zapravo dovoljno previznih podataka da bi proglasio pobednika na američkim predsedničkim izborima.

U četiri države je toliko tesna borba da se broji svaki glas.

Ovakva je situacija u četiri ključne države u finalu brojanja izbora:

Arizona: Džo Bajden prema podacima CNN-a ima prednost od oko 69.000 glasova. Marikopa, najveći okrug u Arizoni, izbacio je dva nova seta glasova koji se broje – čime je umanjena Bajdenova za još desetak hiljada. Iz ovog okruga su saopštili da ima još 257.000 glasova da se prebroje. Istovremeno, uz okruga Pima, koja naginje demokratama, ostalo je 46.000 glasova.

Džordžija: Sve oči su uprte u Džordžiju. Okrug Fulton, gde se nalazi najveći grad Atlanta, dodao je u brojanje još 8.300 glasova čime je dodatno smanjena prednost Donalda Trampa.

Pretpostavlja se da bi Donald Tramp u Džordžiji mogao da traži novo brojanje. Trenutno Tramp vodi za oko 17 hiljada glasova.

Nevada: Bajden ovde vodi sa 8.000 glasova. Las Vegas, odnosno okrug Klark, nosi najveći broj glasova ubedljivo u ovoj državi. U Nevadi deluju prilično relaksirani. Očekuje se da u 18 sati po našem vremenu okrug Klark saopšti nove podatke o brojanju.

Pensilvanija: Na kraju dolazimo do Pensilvanije. Ukupno u ovoj državi ima 750.000 glasova poštom.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500