Lucifer danas: Širom Srbije izmereno više od 40 stepeni celzijusa

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji i Nišu u 16 časova je izmereno 40 stepeni, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Stepen manje zabeležen je u Somboru, Novom Sadu, Zrenjeninu, Banatskom Karlovcu, Kikindi, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kuršumiji, Kruševcu, Leskovcu i Zaječaru, dok je u Beogradu bilo 38 stepeni.

Najprijatnije je na Kopaoniku, gde je izmereno 26 stepeni.

Kako najavljuje RHMZ, u Srbiji će i u nedelju biti veoma toplo vreme sa temperaturama do 40 stepeni.

Toplotni talas Lucifer zadržaće se u Srbiji, prema prognozama meteorologa, do kraja meseca.

Najnaseljeniji deo Niša oko sredine Bulevara Nemanjića, nema vodu od jutros oko 9h. Stanari Stambene zajednice Bulevar Nemanjića 50-53 u pismu N1 navode da je kompanija A1 napravila havariju prilikom izvođenja radova i tom delu, tako da su na najtoplijem danu u godini bez mogućnosti da se rashlade.

„Prvo su iskopali trotoar gde prolazimo svi, i trudnice, majke sa malom decom, stari, osobe sa invaliditetom. Rekli su da ne planiraju da asfaltiraju, odnosno, da trotoar vrate u prvobitno stanje, samo su nabacali zemlju. Od jutros su oštetili i cev za vodu“, kažu na Bulevaru Nemanjića.

Iz vodovoda u Nišu, odnosno, JKP Naisus, saopštavaju da je „usled radova trećeg lica došlo do oštećenja cevovoda u ulici Bulevar Nemanjića, blizu raskrsnice sa Sremskom ulicom“ i da vode u velikom broju ulica oko Bulevara neće biti bar do 19 sati, a zbog ozbiljnosti kvara prekidi su mogući čak i u delu grada kod Doma zdravlja i TC Delta.