Serija „Igra prestola“ definitivno je najveći fenomen popularne kulture prethodne decenije. Uz armiju fanova i bogatu mitologiju, u nasleđe nam je ostavila i pravu riznicu lekcija o vlasti. Veliko finale kojim niko nije bio zadovoljan jer ga niko od vodećih junaka nije preživeo naučilo nas je da i od vlasti postoji nešto moćnije i veće. Neki bi to nazvali smrt, neki sudbina, a mi bismo jednostavno rekli – ko se sa vatrom igra, ona ga i opeče. Ili ga sprži poludela Deneris Targarjen na zmaju.

Jedan od likova bez kojih bi „Igra prestola“ bila nezamisliva, a koji je iz senke radio sve za tu vlast, jeste svima omiljeni evnuh Varis. Tajne su njegova glavna „roba“, a umešnost u njihovom otkrivanju – pedigre zbog kog je bio na visokoj ceni.

Smrt ovog špijuna sa hiljadu lica i maski, čije su „ptičice“ svojim krilima dotakle svaki kraj Vesterosa, sve je bacila u očaj. Pa čak i glumca Konleta Hila koji mu je podario život, a koji scenaristima nikada nije oprostio taj bezobrazluk.

„Na neki način bio sam povređen. Smatrao sam da sam zaslužio bolji kraj. Imam osećaj da je Varis posle šeste sezone zaboravljen. Nezasluženo je postao sporedan lik, a dugo je on bio taj koji je svojim spletkama i intrigama vladao Vesterosom. Ostali su mi dužni pošteno razračunavanje sa Maloprstićem, ako ništa drugo. To im nikada neću oprostiti“, otkriva u ekskluzivnom intervjuu za Nedeljnik čuveni irski glumac Konlet Hil, kog od 12. jula nedeljom u 21.00 gledamo u seriji „Ubistva u Beču“ na kanalu Epik drama.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ovog puta, iz izmaštanog sveta Džordža R. R. Martina, putuje pravo u 1906. godinu. U prestonici carske Austrougarske glumi Mendela Libermana, oca mladog učenika Sigmunda Frojda koji uz austrijskog Šerloka Holmsa istražuje najmonstruoznije zločine bečkih ulica.

„Zaista sam srećan što sam u karijeri imao priliku da igram raznovrsne likove. Oni mi nisu dozvolili da postanem tipski glumac, ili rob jednog žanra. ‘Ubistva u Beču’ su krimi drama i nemaju mnogo dodirnih tačaka sa ‘Igrom prestola’, ali oba projekta su mi dala priliku da sarađujem sa vrhunskim profesionalcima. ‘Igra prestola’ je završena priča. Mnogo mi nedostaju svi dragi ljudi sa kojima sam proveo čitavu deceniju. Bilo je to putovanje koje mi je promenilo život“, poručuje Hil, dodajući da mu se dopada što je čak i u njegovoj novoj seriji uspeo da sačuva nešto Varisovo.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

„Često se pohvalim da sam ja taj koji je pokrenuo celu radnju, budući da je baš moj lik uputio Maksa (Metju Bird) na detektiva Oskara (Jurgen Maurer) i na neki način ga gurnuo u svet misterija i zločina“, smatra glumac, dodajući da mu je ova serija omogućila da zaviri u začetke psihološkog profiliranja ubica.

Budući da je „Igra prestola“ dugo bila snimana u našem komšiluku, u Hrvatskoj, a da je i set njegove nove serije lociran u Beču, predvorju Balkana, nismo mogli a da ga ne upitamo – kada će „prošetati“ do Srbije.

„Žao mi je što još nisam bio u Srbiji. Znam da je prelepa zemlja, kao i da sa profesionalne strane za glumce i sve iz sveta filmske i TV produkcije pruža dobre uslove. Zbog toga se nadam da ću vas u što skorijem roku posetiti. Ili kao glumac ili kao turista. Međutim, ima još jedna veoma važna stvar zbog koje mnogo cenim vašu zemlju. Srbija je engleskom fudbalu dala dva velika poklona. Dvojicu Nemanja – Matića i Vidića! Kod mene, kao vatrenog navijača Mančester junajteda, a siguran sam i kod ostatka Mančesterovih navijača, zbog toga imate veliki plus. Hvala vam na tome“, poručuje Konlet Hil, koji je nakon devet godina spletkarenja u Vesterosu spreman za nove poduhvate. „Ubistva u Beču“ jedan su od njih.

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 16. JULA. SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU NA POKLON KNJIGU O NAJOKONTROVERZNIJEM SRPSKOM POLICAJCU DRAGOM JOVANOVIĆU

DIGITALNO IZDANJE JE DOSTUPNO NA NSTORE.RS

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.