Lončar: Spremni smo za koronavirus ako stigne u Srbiju

3
Foto: screenshot Youtube/Pink

Srbija je apsolutno spremna na eventualni dolazak koronavirusa, a pomoći će i zemljama u okruženju poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Prema njegovim rečima, nije nikakva tragedija i ako se desi da virus dođe do Srbije.

Lončar je rekao da su angažovani svi resursi, kao i da Srbija pomaže drugim zemljama u regionu, jer želi da spreči da koronavirus bude u njenoj blizini, prenosi N1.

“Pomažemo i drugima, sinoć sam se čuo sa makedonskim ministrom zdravlja, mi ćemo preuzeti i uradićemo njima analize”, rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima Srbija je neprestano u kontaktu sa kineskom ambasadom i agencijama i prati cirkulaciju potencijalno sumnjivih ljudi.

“Preuzimamo ih na granici, pratimo sve vreme dok su u Srbiji, ispraćamo iz Srbije. To je ogroman posao”, naglasio je ministar zdravlja.

On je kazao da će Srbija obratiti pažnju na ljude koji su boravili u području koji je zahvaćen virusom, kao i na osobe koje su s njima bile u kontaktu.

Evakuacija srpskih državljana iz Vuhana u Kini, epicentra zaraze, obavlja se uz pomoć Francuske koja organizuje avionski prevoz.

3 KOMENTARA

  1. Doktor Smrt jadnik misli da ćemo mi sad svi potrčati da se vakcinišemo protiv tog virusa, kojeg su stvorile masončine, a on će proviziju od vakcinacije u džep. Muka mi je od ovog čoveka. Ne mogu ga gledati očima.

  2. Ha, ha, nemate gazu po bolnicama a spremni ste za nešto sa čim ni uredjeni sistemi i države ne mogu da izadju na kraj???? Pa vašoj bahatosti nema kraja. Vučićev sistem u ovoj truloj zemlji je pokvario i otrovao i ono malo što je valjalo.

Comments are closed.