Lončar: Pojedini su padali u nesvest posle dva sata u opremi koju nose medicinski radnici

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da su zdravstveni radnici toliko pod pritiskom tokom pandemije da mnogi rade bez dana odmora.

Kako prenosi Tanjug, Lončar je zahvalio medicinskim radnicima na svemu što čine u borbi protiv epidemije koronavirusa.

“Neki od njih rade bez dana odmora. Pojedini su pokušali da rade u toj opremi u kojoj oni rade svaki dan, ali nisu izdržali ni dva, tri sata i to ne da leče, nego da rade neke druge poslove. Posle dva, tri sata su padali u nesvest, nije im bilo dobro i slično”, rekao je Lončar.

Lončar je naveo da u Srbiji trenutno ima oko 8. 000 aktivnih slučajeva, od kojih je oko 2. 000 na bolničkom lečenju, a među njima je trenutno 364 zaražena zdravstvena radnika od kojih je 28 hospitalitzovano.

To je, dodao je, manje nego početkom prošle nedelje kada je više od 600 zdravstvenih radnika bilo pozitivno i mnogo više njih bilo na bolničkom lečenju.

2 KOMENTARA

  1. Kako su odjednom (posle peticije) poceli da hvale lekare. Kako se ministar rasetao, a nigde ga nije bilo u jednom periodu. Prpa, prpa. Gde su bili, kada nije bilo carsafa, higijenskih sredstava, raspadanje Infektivne klinike, a nije bilo epidemije. Godinama (8) slusamo o tome, kako su neki pre krivi za lose stanje u zdravstvu. Koronu smo sacekali sa raspadnutim zdravstvom, manjkom medicinskog kadra, jer su mnogi otisli.

  2. Мени није добро кад носим сатима тај “самар” на глави који си ми ставио, током радног времена, а камоли они што раде још и у тим пластичним кесама.

Comments are closed.