Lončar: “Ovo radimo iz nužde. Svaka firma, restoran ili kafić moraće da imaju jedno odgovorno lice…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pojasnio je večeras da će Vlada Srbije procenjivati da li neko može da uđe u Srbiju na osnovu epidemiološkog stanja u državi iz koje osoba dolazi.

“Nemamo nameru da se tu igramo nekog reciprociteta ili da se igramo neke politike. Gledaćemo samo da li su ugroženi građani Srbije i šta treba da se sprovede od mera ako neko hoće da uđe kod nas, da ne bi doneo zarazu”, rekao je Lončar u Skupštini Srbije, prenosi Blic.

On je dodao da će i dalje biti nesmetan protok robe, navodeći da do sada prilikom transporta nije dolazilo do problema i da postoje jasna pravila za one koji tu robu prevoze.

Lončar je napomenuo i da će svaka firma, restoran ili kafić morati da imaju jedno odgovorno lice za poštovanje epidemioloških mera.

“Ovo radimo iz nužde. Želimo da zaustavimo širenje korone i da to omogućimo kroz zakon. Treba da dođemo do svesti građana koji su neodgovorni i koji postaju odgovorni jedino kada znaju da mogu da budu sankcionisani”, naveo je ministar.

Lončar je kazao da su morali da uvedu i druge službe za pomoć sanitarnoj inspekciji kojoj je, kaže, za izradu zapisnika, koji može da prođe na sudu, potrebno od 45 minuta do sat i 15 minuta.

“Pozvali smo u pomoć slične službe da bismo bili efikasniji”, rekao je Lončar.

1 KOMENTAR

  1. Gospodine Loncar ako je tacno preneseno to sto ste rekli, izgleda kao da se izvinjavate zbog mera koje ce se sprovoditi, posto mi ne postujemo preporuke zarad svoga zdravlja i svojih najblizih onda se preduzimaju mere da se dodje u pamet a to podrazumeva i finansijsko kaznjavanje koje je u mnogim zemljama poodavno dalo rezultate, samo smo mi fini pa i vi tako izvinjavajuci se obavestavajuci gradjane da ako nema postovanja predlozenih ili obaveznih mera, bice kaznjeni. Nema izvinjavanja nego se sprovodi. Iskreno, nisam strucan ali ste odavno trebali da neke stvari sprovoedete pa ne bi bilo ovolikog zarazavanja, kao da se neko ili nesto stiti, sta i od koga. Ziveli

Comments are closed.