Lončar: Osniva se radna grupa za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije

1
Printscreen/YouTube/TV Informer

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je posle sastanka sa državnim sekretarima i čelnicima zdravstvenih ustanova da je došao trenutak da se oformi Radna grupa Ministarstva zdrava za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije kovida-19.

“Rekli smo da kada se stvore uslovi da ćemo oformiti tim koji će se baviti analizom smrtnih slučajeva od kovida 19. Jedini način da se pouzdano zna da li je neko preminuo od korone je obdukcija, ali ona nije smela da se radi po preporuci ZSO na takvim pacijentima”, najavio je Lončar.

Prema njegovim rečima, to radimo zbog budućih pandemija da nove generacije mogu da izvuku poruke.

“U toj analizi biće obuhvaćeni i ljudi koji su umrli, a nisu bili u bolnici. Analizira ćemo potvrde o smrti, pa će se videti da li je iz porodice umrlog neko bio u dodiru sa kovidom”, naglasio je Lončar, prenosi RTS.

1 KOMENTAR

  1. И тако је корона постала, а и остаће, права “алиби” варијанта болести. Ко зна колико је ту аљкавштине и нестручности затрпано по гробљима и што је најтрагичније, никада се неће ни открити. И стога су разумљиви вапаји да јој се “продужи рок трајања”. Ако једном и нестане, овде ће остати “Кризни штаб”.

Comments are closed.