Lončar obišao povređene u Bugarskoj: “Jedno dete operisano, putniku amputirana noga”

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

(Beta) – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, posle obilaska povredjenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj da je jednom putniku amputirana noga, a ne vozaču, kako je ranije javljeno.

“Jedan čovek je operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija”, rekao je Lončar za RTS.

Dodao je da su dva dečaka od deset i jedanaest godina na intenzivnoj nezi i da će biti prebačena u Sofiju.
“Ostala deca su dobro, obišao sam ih sve”, rekao je Lončar.

Rekao je da će većina dece i rodetelja iz autobusa, kao i onih koji su, kada su čuli šta se dogodilo, došli u Bugarsku, stići u Srbiju u toku dana.

Naveo je da će u Bugarskoj na lečenju ostati dva dečaka, čovek kome je amputirana potkolenica i još jedan čovek sa povredama, ali da očekuje da će i oni uskoro biti u Srbiji.

“Nema mrtvih, nadam se da će i povredjeni biti dobro”, rekao je on.

Lončar je sa kolegom iz Bugarske obišao povredjene u bolnici, u mestu Stara Zagora.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povredjeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na autoputu u Bugarskoj.

Medju povredjenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdjeno, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u gradu Nesebar i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće još se ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo, navela je RTS.