Lončar o kovid propusnicama: “Pre ili kasnije ćemo morati da ih uvdemo, pitanje je vremena”

1
Printscreen/YouTube/RTS Upitnik - Zvanični kanal

Brojke su u blagom padu u odnosu na neke prethodne dane, ali je epidemiološka slika je i dalje nestabilna, a kako kažu epidemiolozi, i preteća.

U pojedinim kovid bolnicama više nema slobodnih mesta, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je pitanje momenta kada će biti uvedene kovid propusnice “da bismo spasavali zdravlje i ljudske živote”.

Podsetio je da u velikoj većini zemalja Evrope postoje kovid propusnice i da Srbija ako ih uvede neće biti manje demokratska država od drugih „u kojima nigde ne može da se uđe“ bez tih propusnica, prenosi N1.

Određeni broj zdravstvenih radnika i dalje ne podržava vakcinaciju građana protiv koronavirusa. Ministar zdravlja je povodom toga istakao da se sastao sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva na kome je dogovoreno da će Lekarska komora Srbije protiv onih lekara koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu podneti prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. Kako je istakao ti ljudi će “verovatno izgubiti licencu”.

1 KOMENTAR

  1. Premijerka negira skori sve preglede zdravstvenog dela Kriznog staba, posebno o uvodjenju kovid propusnica. A ministar zdravlja ih i dalje najavljuje, kao Djeknu. Sve je to u stilu: tata na mamu, mama na tatu. Za to vreme eksplozija epidemijr i sve vise ljudskih zrtava.

Comments are closed.