Lončar: “Nova realnost je vakcinacija na svakih pet-šest meseci”

4
Printscreen/YouTube/ Belle amie

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar rekao je danas u Nišu da će, kako sada stvari stoje, naša nova normalnost biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine.

Lončar je rekao da je drugi uslov da bi mogli da normalno funkcionišemo bezbedni uslovi, odnosno bezbedna radna mesta, kafići, restorani, bioskopi, stadioni.

„Šta znači bezbedno? Da su tu ljudi koji su se vakcinisali ili koji redovno rade PCR ili antigenski test, ukoliko ne žele da se vakcinišu“, naglasio je Lončar, prenosi portal Nova.rs.

On je rekao da nisu u pravu oni koji misle da će naša država popustiti što se mera tiče i da će reći: „Pa dobro, ima i gorih od nas“.

Popuštanje bi značilo, dodao je Lončar, da ćemo opet da ulazimo iz talasa u talas epidemije i da ćemo biti na ivici zatvaranja.

Prema njegvom rečima uvođenje kovid propusnica bilo je ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji kazao da bi mogao da bude produžen rok u kome će te propusnice biti obavezne.

„Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati. Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da građani budu taoci, posebno građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi“, rekao je Lončar.

4 KOMENTARA

  1. Doktore, a Od čega se plašite vi vakcinisani, pa za niste vakcinisani i od čega vas štite te vakcine koje ste primili?

  2. Да ли треба да дођемо до “нове реалности” и дневног вакцинисања да би неко проговорио о томе шта је проблем ?

Comments are closed.