Lončar: Nema smisla da mi pojašnjavamo nešto Crnoj Gori, nisu kvalifikovani…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate, niti adekvatno znanje o koronavirusu, prenosi RTS.

Zlatibor Lončar je dodao da bi mogao da razume da je to pitanje postavila država poput Nemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa kovidom 19.

“Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumete u to”, rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar zdravlja je naveo da pojašnjenje o porasti izlečenih od koronavirusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije (2,78 odsto).

Lonnčar je naglasio da je ponosan na broj testiranih pacijenata, sačuvanih ljudskih života i na sve što je Srbija uradila tokom epidemije korona virusa.

“Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razume u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla”, kazao je Lončar.

2 KOMENTARA

  1. Ovo je užasan bezobrazluk nekoga ko baš nema čime da se pohvali na svojoj strani, da ne podsećam na sve gluposti i brljotine u Srbiji!

Comments are closed.