Lončar: “Krajnje je vreme da se odlučimo da li želimo da nas leče lekari ili društvene mreže”

2
Printscreen/YouTube/Kurir

(Beta) – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas povodom napada na ekipu Hitne pomoći da će država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj maksimalno sankcioniše, kako do njih više ne bi dolazilo.

“Krajnje je vreme da se odlučimo da li hoćemo da nas leče profesionalci, lekari ili da verujemo društvenim mrežama i lažima koje se plasiraju!”, rekao je Lonačar za novosti.onlajn.

Zapitao je “zašto neko zove Hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu”.

“Naši medicinski timovi rade 24 časa, obučeni su i spremni da pomognu svakome ko ih pozove, ali fizičke napade, a posebno oružane onih koji misle da su pametniji od svih drugih, nećemo tolerisati”, istakao je Lončar.

Kako su iz Hitne pomoći rekli za RTS, jutros oko 5.00 u Ulici Despota Stefana pacijent je nožem napao medicinskog tehničara te službe.

“Pacijent je sve vreme kašljao i kada mu je tehničar rekao da mora da stavi masku, izvadio je nož i nasrnuo je na njega”, rekli su iz Hitne pomoći i dodali da je intervenisala policija.

2 KOMENTARA

  1. Hitna pomoc dolazi nakon 3h, uglavnom kad vec umrete. To svi znaju. Ja zivim u Vrscu i nikada nemamo hitnu pomoc na vreme, vec godinam.. .kazu nemaju dovoljno vozila

    • Да вам се посрећи, па да их добијете. Само тада нећете умирати у својим креветима, у својим домовима, већ у возилима хитне помоћи и на носилима. Тако то изгледа када стигнете као хитан случај, а у ниједној болници неће да вас приме, већ се међусобно свађају преко телефона, док људи умиру.

Comments are closed.