Lončar: “Kažem vam da proslava za Novu godinu neće biti. Kontrolisaćemo sve…”

0
screenshot

Vlada Srbije usvojila je odluke Kriznog štaba da restorani i kafići 31. decembra i 1. januara rade do 18 sati, a prehrambeni objekti do 20 sati, a na konferenciji Kriznog štaba za medije dr Zlatibor Lončar je rekao da je ovo najverovatnije poslednja konferencija u ovoj godini, kao i da želi da se zahvali lekarima, medicinskom osoblju i “svim herojima” u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Neizmerna je zahvalnost članovima Kriznog štaba, vojnicima, svim policajcima, posebno kada su se nalazili pored bolnica, infektivnih odeljenja, uspostavljajući sistem da nam bude lakše, da se osećamo sigurnije…”, rekao je ministar zdravlja.

“Mi sada nismo ni svesni šta su oni uradili i šta rade. To će tek vreme pokazati. Kako su se žrtvovali. Medije molim da to imate u vidu i da u svakom momentu imate zahvalnost prema tim ljudima”, dodao je on.

Istakao je da u ovom trenutku “imamo nešto manje od 3.000 zaraženih zdravstvenih radnika, od toga nešto više od 50 je na bolničkom lečenju”.

Lončar je istakao da bi prva sledeća isporuka Fajzerove vakcine trebalo da bude 4. januara i da će doze stizati na svakih sedam dana.

“Što se tiče ruske vakcine, one su na ispitivanju, očekujem da budu završena u prvim danima sledeće godine”, rekao je Lončar.

Dodao je da o čekuje i da se nada da će i kineska vakcina uskoro dobiti dozvolu za upotrebu.

Na pitanje da prokomentariše promociju proslave Nove godine u pojedinim lokalima i hotelima, ministar zdravlja je rekao da “proslave u hotelima neće biti moguće”.

“Ja vam kaže da proslava neće biti. Na vreme vratite ljudima pare. Imaćemo dovoljno i inspekcije i policije. Kafići, restorani moraju da se zatvore do 18 časova, prodavnice do 20 časova i to je tako”, rekao je Lončar.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!