“Lončar je rekao ‘zovite Radovanovića’. Ostaje pitanje čija je volja veća od ministrove…”

2
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog doktor Zoran Radovanović u današnjem izdanju Danasa piše o tome kako je bio pozvan da se priključi Kriznom štabu i kako se zvanično taj poziv zapravo nije dogodio.

“Čim su predsednica Vlade i njen „šef“ (!?) odlučili da, u skladu sa oboma svojstvenom „istinoljubivošću“, oštre zube na jednom penzioneru, nekoliko novinara odanih režimu shvatilo je taj signal kao priliku za isticanje svoje pravovernosti. Hronološki posmatrano, prvo mi je „šefova“ mezimica poručila da ne „lupetam“ povodom moje navodne tvrdnje koju je sama izmislila. Njen patron je malo potom, suočen sa neugodnim pitanjem, pribegao oprobanoj taktici zamene teza. Krivotvorenje broja obolelih i umrlih od kovida 19, kao široko poznatu činjenicu, teško je mogao da negira, pa me je optužio za „licemerstvo“. Razlog zvuči karikaturalno: nisam prihvatio putem fejsbuka ponuđenu, pa odmah povučenu ponudu jednog svog kolege da preuzmem „fotelju“ u Kriznom štabu. „Šef“ dobro zna da osnovac na poljančetu može svom drugaru da kaže: „’Ajd’, sad brani malo ti!“, a da se među odraslima preuzimanje zvaničnih funkcija obavlja na sasvim različit način”, piše Radovanović.

A onda stvari “isteruje na čistac”.

“Mene Vučić nikada nije zvao. Negde u drugoj polovini marta osoba iz Kriznog štaba me je pitala da li bih se pridružio tom telu. Rekoh da me je stavila na muke, ali da mi je ipak dužnost da se odazovem. Uz to napomenuh da se Lončar ne bi s tim složio. Odgovor je bio: „Ministar je rekao: ’Zovite Radovanovića’“. Nekoliko dana kasnije, ista osoba je ponovila da poziv samo što nije stigao. Ostaje dilema ko je sprečio ministrovu nameru. Čija je volja jača od ministrove”, pita se Radovanović.

2 KOMENTARA

  1. Poštovani doktore, niste se odazvali, niste se ponudili da se svom narodu stavite na raspolaganje, a ne SNSu, kada je bilo najteže. Ovo je prva bruka. Druga vaša bruka je što ste svoje kolege iz Štaba spoticali na svakom koraku, a svoj narod sluđivali u ovim teškim vremenima. Ako je ovo pokušaj da operete obraz, očiglednim lažima, mizeran je. To je Vaša treća bruka. Čast i bruka žive dovijeka, da citiram velikog NJegoša.

  2. Koliko ti se veruje, pokazuju upravo oni koji su prethodnih dana ružili Beograd i državu, izmedju ostalog i zbog Kriznog štaba i njegovih navodnih laži. Da ti oni veruju, uplašili bi se od tog tokikog broja umrlih i zaraženih o kojima ti govoriš, i ne bi mrdnuli od kuće, nego su, naprotiv, jurnuli u masu da se još više zaraze, odnosno da s e sigurno zaraze.

    Pričaš o izborima kao razlogu da se navodno krije broj zaraženih i umrlih, a ne govoriš o izborima u Hrvatskoj, Makedonini, Crnoj Gori, i td.

    Tek tebi ne može da se veruje. Sad nećeš u Krizni štab,, a u aprilu si hteo, nego te Vučić nije zvao. Alo, bre, dosta više sa raspirivanjem tolike mržnje i otrova. Uživaj u svojim penzionerskim danima, jer kažeš nećeš u Krizni stab, jer si penzioner. Kao da su ostali u cvatu mladosti. Pa i ja sam penzioner i to već 7 godina, ali ravim svako dan po ceo dan. Ne vatam zjale po društvenim mrežama.

Comments are closed.