“Lončar i lekari traže da revakcinisanima dopustimo odlazak na utakmice, u restorane…”

2
(BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/DS)

(Beta) –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje zahtevi da se uvede pozitivna diskriminacija prema građanima koji su se vakcinisali protiv koronavirusa ali i dodao da eventualno donošenje takve odluke, “nije lako”. 

On je rekao da ministar zdravlja Zlatibor Lončar “i lekari” traže da revakcinisani mogu da idu na utakmice, u zatvorene restorane.

“Ja još sagledavam sa Anom (Brnabić) jer to nije laka odluka. Pratićemo situaciju koja je i danas nešto bolja nego pre nedelju dana”, rekao je Vučić u selu Pukovac kod Doljevca gde je primio drugu dozu vakcine. 

Naveo je da se “tačno vidi” da su problemi veći u sredinama gde je procenat vakcinisanih niži, posebno kada je reč o broju preminulih od posledica infekcije virusom korona. 

“Lošije je u Novom Pazaru i Šapcu a Novi Sad nije sjajan. Sve drugo manje-više ide nešto bolje. Radovao bih se otvaranju ekonomije ali poštovaću odluku struke, tako smo počeli pre godinu i dva meseca i tako ćemo nastaviti”, rekao je predsednik Srbije. 

2 KOMENTARA

  1. Cista diskriminacija…vakcinisani protiv nevakcinisanih…nema sa kim da ratuje okolo pa red je da u Srbiji malo organizuje neki rat…radikal dlaku menja,ali cud nikako…gubis sva gradjanska prava ako nisi vakcinisan…ma na sta to lici?

Comments are closed.