Lončar: Apsolutno nema mesta za paniku zbog koronavirusa

3
Foto: screenshot Youtube/Pink

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da apsolutno nema razloga za paniku zbog koronovirusa, kao i da država čini sve što struka nalaže, ali i da građani treba da urade i ono što je do njih.

“Ipak ne može država sve, ne može niko umesto mene da češče nego obično pere ruke, ili da izbegava umesto mene zatvorene prostore gde ima dosta ljudi, potrebno je uzimati više vitamina”, rekao je Lončar za Radio televiziju Srbije.

On je apelovao na medije da se ne šire dezinformacije, navodeći i da nemamo nijednog pacijenta sa koronovirosum.

“Ne može niko da garantuje da neće doći koronovirus u Srbiju ali, kako kažem, sve ostalo zavisi od nas”, rekao je Lončar dodajući da je država i za takvu mogućnost “apsolutno spremna”.

On je najavio i poseban sajt koji će biti vezan za koronavirus i pozvao sve da se bave samo zvaničnim činjenicama i podacima.

Takođe, naglasio je da se preko 97-98 procenata ljudi koji dobiju koronavirus najnormalnije oporavi i nastavlja život bez problema.

Prema njegovim rečima, ugrožene su starije osobe koje imaju neke dodatne hronične bolesti.

On je rekao da mu predstoji i susret za direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom koji je u poseti Srbiji. 

3 KOMENTARA

  1. Апсолутно има, а ево и зашто “Ali pojava virusa na Balkanu je veliki izazov za već iscrpljene i loše finansirane zdravstvene sisteme koji se osipaju jer medicinski radnici masovno odlaze u zemlje Zapadne Evrope”, ocenjuje Njujork tajms.

    • Dear Bobby, da je istina to što piše NY Times, dosad bi bilo mnogo mrtvih, a nije. Probaj sa Washington Post-om , možda oni bolje znaju.

Comments are closed.