Lončar: Antivaksere zabraniti na društvenim mrežama i ne davati prostora u medijima

1
Printscreen/YouTube/TV Informer

(Beta) –  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je danas da se na društvenim mrežama u Srbiji uvede zabrana emitovanja poruka protiv vakcinacije stanovništva.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, ministar je kazao da antivakserima ne treba davati prostora u medijima i na društvenim mrežama jer kako je rekao, ne postoji nijedan dokaz da se ljudi ne vakcinišu protiv virusa korona. 

“Nisam stručnjak za društvene mreže ali sam video da su takve zabrane već uveli ili najavili na Guglu i na Tviteru. Ljudi, samo se držite činjenica i vakcinišite se”, naveo je Lončar na čije se izlaganje nadovezala ministarka pravde Maja Popović koja je najavila da će tužilaštvima uputiti “poseban apel” da reaguju na “širenje lažnih vesti” na društvenim mrežama ali i u medijima. 

“Širenje lažnih vesti je krivično delo i na nama je da postupamo po zakonu. Na nadležnim tužilaštvima je da reaguju na lažne vesti i na sve što se u tom smislu dogadja na društvenim mrežama pa i u medijima”, rekla je ministarka pravde.

1 KOMENTAR

  1. Глупости! Моје мишљење није вест! И ја га не ширим него јавно износим за шта имам Уставом загарантовано право!!! Да нећете и у логоре да нас затварате??? ИДИОТИЗАМ!!! А шта ћемо са шведским сценариом? Нису се затварали, никога нису малтретирали и имају 7% више смртних случајева, али далеко “нормалније” и неиспрепадано становништво! ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

Comments are closed.