Ljubavne afere retko se događaju s namerom da se povredi partner, ali rezultat može da bude izrazito bolan za obe strane. One u najvećem broju slučajeva nisu vezane samo za seks već za neke dublje probleme u vezi, tvrdi Meti Silver, terapeutkinja za veze.

„Ništa nije toliko razarajuće za moje klijente poput saznanja da je njihov partner imao aferu“, kaže Silver za news.com.au, a prenosi N1. Osećaj slomljenog srca zbog neverstva izaziva kombinaciju neverice, ljutnje, tuge i žalosti.

Žene i muškarci afere započinju jer se ne osećaju dovoljno cenjenima od strane partnera, usamljeno ili, pak, traže intimnost.

„Afere nas dosta toga mogu naučiti o vezama: šta očekujemo, šta mislimo, šta želimo i na šta mislimo da imamo pravo“, kaže Ester Perel, savetnica za parove čija su dela prevedena na 25 jezika. Perel tvrdi kako je jedan od najtraumatičnijih segmenata afere gubitak emocionalne sigurnosti.

Ali, ako se pronađu i reše uzroci neverstva, ona može da pomogne braku ili vezi. Rešenjem dubljih problema intimnosti dolazi i do potpunog prihvatanje veze u kojoj ničeg ne nedostaje, a time se eliminiše i razlog za prevaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.