Teška saobraćajna nesreća: Rasim Ljajić u stabilnom stanju, poginuo visoki funkcioner SDPS-a

0
Foto Nedeljnik

Predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić je u stabilnom zdravstvenom stanju i život mu nije ugožen – rekao je večeras direktor niškog Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Zoran Perišić.

Perišić je za RTS rekao da je Ljajić u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći dobio povrede grudnog koša i glave. ali da njegovo stanje u ovom trenutku ne zahteva “neko intenzivno hiruško lečenje”.

Rekao je i da će dijagnostika pacijenta biti ponovljena posle 24 sata.

Ljajić je pod nadzorom i konzilijum će odlučiti šta je najbolji način lečenja, dodao je on.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i nekadašnji ministar u vladi Rasim Ljajić doživeo je jutros tešku saobraćajnu nesreću kod Ražnja, u kojoj je osoba koja je upravljala automobilom poginula, dok je on zadobio teže povrede.

Ljajić je prebačen u Klinički centar u Nišu.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić je ranije izjavio je da Rasim Ljajić nije životno ugrožen posle saobraćajne nesreće na autoputu kod Ražnja.

„Smatramo da gospodin Ljajić neće biti u situaciji da njegove povrede zahtevaju neku ozbiljniju intervenciju“, rekao je on.

MUP je saopštio da je osoba koja je upravljala automobilom stradala na licu mesta, kao i da je uviđaj o uzroku nesreće i razlozima zbog kojih je automobil sleteo s puta u toku.

Ljajićevo vozilo „škoda superb“ se prevrnulo oko 9.30 sati.

Preminuo Branko Gogić, visoki funkcioner SDPS-a

U nesreći je nastradao Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora SDPS-a. on je u trenutku nesreće upravljao vozilom, saznaje “Blic”.

Gogić je bio i direktor JP Emisione tehnike i i veze.

Rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”. Od marta 1999. godine zaposlen je u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču, prenosi Blic.

Od januara 2009. godine radi u Diplomatskom protokolu. Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDP-a od njenog osnivanja, 2009. godine. Narodni poslanik u sazivu od 2012. do 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora.

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) potvrdila je da je predsednik Izvršnog odbora stranke Branko Gogić tragično nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na auto-putu Niš-Beograd kod mesta Ražanj.

“Ovo je težak dan za Socijaldemokratsku partiju Srbije, dan tuge i velike žalosti. Naše misli su sa porodicom Branka Gogića, koji je celu svoju karijeru i društveni angažman posvetio radu u najboljem interesu Srbije i njenih institucija i gradjana”, navedeno je u saopštenju.

Stranka je obavestila javnost i sve zainteresovane da će u ponedeljak, od 9.00 časova, biti otvorena knjiga žalosti u prostorijama stranke u Dečanskoj 1 u Beogradu.

O vremenu i mestu komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.