Ljajić dobio potvrdu od Tužilaštva da se protiv njega ne vodi postupak za trgovinu drogom: “Ići ću i na poligraf”

0
Foto: Marko Đoković

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će posle zvanične potvrde Tužilaštva za organizovani kriminal da se protiv njega ne vodi nikakav postupak za trgovinu drogom, ići i na poligraf, preneo je N1.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj 30. oktobra prošle godine na sednici Skupštine Srbije rekao je da je Ljajić “jedan od vođa najjačih narko-kartela”, da “policija ima sva operativna saznanja”, ali da “niko ništa ne preduzima”.

LJajić je potom sam sebe prijavio Tužilaštvu, a u odgovoru Tužilaštva stoji da se protiv njega ne vodi nikakav postupak za bilo koje krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, pa tako ni za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Neću da stanem na Tužilaštvu, tražiću da idem u policiju na poligraf. Ispostavilo se da sam odabrao najbolji mogući način za borbu protiv njegovih kleveta. Ako poligraf pokaže da ma ijednu trafiku ili kiosk posedujem, odlazim sa svih funkcija. Mislim da bi bio red da ide i on, da bi se pokazalo ko laže. Ne možemo obojica da govorimo istinu”, rekao je Ljajić.

On je dodao da zna da na sudu poligraf nije validan, ali da nema drugog načina da pokaže da Šešelj govori neistinu.