Album „Cuz I Love You“ pevačice Lizzo njen je debi pod okriljem velike izdavačke kuće. To je prilično važna startna pozicija koju je Lizzo odlično iskoristila. Baš kao Madonna pre više od trideset godina, Lizzo sve svoje manjkavosti tretira upravo kao superiorni talenat.

„Ona vrišti da voli me…“, reče jednom Davor Gobac (Psihomodo Pop). Ta fraza danas, eto, sjajno definiše ne samo naziv albuma/pesme već i način na koji je Lizzo otpevala pomenuti singl.

Ona je savršeni primer pop fenomena današnjice. Njenu pojavu ne možemo svrstati u okvire mejnstrima, iako tamo pripada, niti u okvire andergraund estetike, kojoj teži. Vešto levitirajući u međuprostoru, Lizzo se bez zadrške dobro zeza!

Od omota koji je referenca na slične fotografije sa albuma Grace Jones ili Princea, preko soul „patosa“ za kojim je posezala Amy Winehouse, do gotovo satiričnog pristupa raspomamljenom trapu, u svakom navedenom aspektu Lizzo poentira. Tretirajući sebe kao instant zvezdu, ona baca novo svetlo na čuvenu Vorholovu tezu o petnaest minuta slave. Lizzo ih koristi punim plućima. O, da.

A šta je poenta? — pitate se. Odgovor je, poput pitanja, jednostavan i „montipajtonovski“ očekivan. Biti svoj, voleti sebe, voleti druge, uživati svom snagom!

(Dostupno na: www.mascom.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.