Lizo pregazila Bijonse i Tejlor Svift sa osam nominacija za Gremi: Žene dominantnije od muških izvođača

0

Pevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za Gremi muzičke nagrade uključujući u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija objavljenim u sredu. Ona je nominovana za album godine sa numerom “Cuz I Love You”, za pesmu i ploču godine nominovan je njen hit “Truth hurts”, a nominovana je i za najboljeg novog umetnika.

Drugi novi umetnici dominirali su na Gremi nominacijama, Bili Ajliš i Lil Nas X dobli su po šest nominacija. Pevačica i tekstopisac Ajliš takođe je nominovana u vodeće četiri kategorije, čime je ta umetnica (17) najmlađa u istoriji Gremija koja je to postigla, prenosi N1.

Dvadesetogodišnji Lil Nas X je nominovan za tri od četiri glavne kategorije uključujući za album i za ploču godine za “Old Town Road” duetom sa Bilijem Rej Sajrusom. Za album godine se takmiče “Cuz I Love You” od Lizo, “When We All Fall Asleep”, “Where Do We Go” od Eliš, “7” od Lil Nas X-a zajedno sa albumima Arijane Grande, Bon Ajvera i drugim.

Pevačica Tejlor Svift dobila je tri nominacije, među kojima za pesmu godine sa numerom “Lover”, a Bijonse, koja je isključena iz vodeće tri kategorije ima četiri nominacije. Pevačice su pretekle pevače po broju objavljenim nominacijama, pet od osam nominovanih za album godine su žene, i sedam od osam nominovanih za pesmu godine.

Muzičarke takođe predvode u kategoriji za najboljeg mladog umetnika, a u nominacijama za ploču godine su nominacije između žena i muškaraca jednako raspoređene.

Gremi nagrade za 2020. godinu biće uručene na ceremoniji u Stejpls centru u Los Anđelesu 26. januara.