Listu Veroljuba Stevanovića napustilo šest od 17 odbornika

0
Foto Zdrava Srbija

Lista bivšeg gradonačelnika Kragujevca i lidera Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića, koja je na nedavnim lokalnim izborima osvojila 17 mandata, ostaće bez šest odbornika koji žele da budu deo vlasti.

Kako je Stevanović rekao novinarima, šestoro odbornika sa te liste rešilo je da formira svoju odborničku grupu pa će odbornici Zajedno za Šumadiju biti opozicija u novom sazivu Skupštine grada Kragujevca.

On je rekao da je odbornica Katarina Milićević “sa prijateljima posle izbora, razgovarala sa ljudima iz SNS-a”.

“Tada im je mnogo toga obećano lično ukoliko napuste Zajedno za Šumadiju. Neko treba da dobije posao, neko mesto člana Gradskog veća, pomoćnika gradonačelnika, neko ne želi da mu inspekcija bude stalno za vratom u firmi povezanoj sa gradom”, rekao je Stevanović.

Naveo je da je posle izbora imao tri sastanka sa odbornicima i da je sa njih šestoro došlo do razmimoilaženja.

“Rekli su mi da nemaju nikakve zamerke, ali da ne mogu više da izdrže da budu opozicija i da hoće da budu deo vlasti, po svaku cenu”, kazao je Stevanović.

Dodao je da su ti odbornici medijima rekli da im je obećao da će biti u vlasti.

Nosilac liste Zajedno za Šumadiju je naveo i da je očekivao izbornu pobedu i da će ta lista moći samostalno da formira vlast.

“Tražio sam posle izbora od svih odbornika sa liste da se izjasne da li hoće da vrate mandate ili hoće da odu i formiraju svoju odborničku grupi. Većina je rekla da ostaje na listi a šestoro je reklo da neće da vrati mandate, da su ih zaslužili, zaradili, i da će napraviti posebnu odborničku grupu”, rekao je Stevanović.

Ocenio je da je to “slika morala” i najavio da će Zajedno za Šumadiju ubuduće raditi na učvršćivanju stranke posle, kako je rekao, “pročišćenja”.

“Lično ću se tome posvetiti, a posebno ću se zalagati za promenu izbornog zakona, da izbori budu direktni, da vlasnici mandata budu stranke a da nosioci liste budu ljudi iz sredine u kojoj se održavaju izbori”, rekao je Stevanović.

(Beta)