Linda Evanđelista: “Nepovratno sam unakažena posle estetskog tretmana”

0

Top model Linda Evanđelista objavila je da je “nepovratno unakažena” estetskim tretmanom koji se loše završio pre pet godina, opravdavajući svoje povlačenje iz javnog života.

Zajedno sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patic, Linda Evanđelista je činila čuvenu petorku manekenki koje su vladale pistama svih poznatih dizajnera devedesetih godina.

Poslednjih godina pisano je o njenom drastično promenjenom izgledu, baš o tome “kako se drastično promenila” i postala “neprepoznatljiva”.

“Našla sam se, kao što su mediji napisali, neprepoznatljivom”, napisala je bivša manekenka koja sada ima 56 godina u poruci upućenoj pratiocima na Instagramu, kojih je više od 900.000.

Kanađanka je objasnila da je išla na tretman slabljenja koji je proizveo upravo suprotan efekat, umesto smanjenja masnog tkiva tretman je doveo do umnožavanja masnih ćelija.

“To me je ostavilo nepovratno unakaženom, uprkos dve bolne i promašene hirurške intervencije koje je trebalo to da isprave”, napisala je manekenka, ikona 1990-ih, nekad jedna od najbolje plaćenih manekenki pored zvezdi kao što su Naomi Kempbel ili Klaudija Šifer.

Taj neuspeli tretman imao je i druge posledice, ne samo da je izgubila način da zaradjuje za život, već je zapala u ciklus duge depresije, duboke tuge i u ponor mržnje same sebe, poverila se ona.

Linda Evanđelista rekla je da sada živi kao “samotnjak”. Ona je bila žrtva retkog sekundarnog efekta kriolipolize, tehnike koja obično omogućuje redefinisanje siluete tako što se lokalizovane masne naslage izlažu hladnoći.

Ovo njeno objavljivanje pogodilo je mnoge njene pratioce i poštovaoce, a odmah su joj podršku uputile i članice čuvene petorke.

“Potrebna je ogromna hrabrost i snaga da se napišu ove reči. Slomila sam se kada sam ovo pročitala i ostala u suzama. Ne samo zato što sam u svom srcu znala da si tiho prolazila kroz nešto duboko lično i uznemirujuće, već zato što sam mislila da je to zbog ožiljaka koje život ostavi na svima nama, bilo fizičkim, bilo emotivnim, i koliko patimo uglavnom sami i u tišini. Važno je i prelepo kada neko napravi korak, izađe iz tišine i bude brutalno iskren i stvaran. Hvala ti što si lepa i spolja i iznutra”, rekla je Helena Kristensen.

Naomi Kembel je napisala:

“Aplaudiram ti na hrabrosti i snazi da podeliš svoje iskustvo i što nisi sopstveni talac više. Znaš da te volim. Mi te volimo. I uvek smo ovde uz tebe. Ne mogu da zamislim bol kroz koji si prolazila mentalno ovih pet godina. Sada si slobodna. Seti se i uvek znaj ko si, šta si postigla i sveg uticaja koji si imala na ljude i njihove živote. I dalje to radiš, do današnjeg dana kada si podelila svoju priču. Ponosna sam na tebe, i podržavam te u svakom koraku do kraja”.