“Limenkica-ulaznica” ugostiće u nedelju mališane iz prihvatilišta

    0

    Projekat “Limenkica-ulaznica” i ove jeseni na najbolji način najmlađima približava umetnost, edukaciju i reciklažu. U nedelju, 24. novembra, u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, sa početkom u 12 časova, svi posetioci moći će da pogledaju predstavu “Basne”, a među gostima biće i deca iz Prihvatilišta za urgentnu zaštitu zlostavljane dece. Mogućnost da se druže sa svojim vršnjacima, ali i da nauče nešto novo o reciklaži i limenkama kao najboljoj ambalaži omogućila im je Ambasada USA čiji su zaposleni na tradicionalnom danu reciklaže prikupili veliki broj limenki i donirali ih ovoj ustanovi. U nedelju će i deca čiji roditelji rade u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu sa svojim roditeljima prisustvovati programu.

    Tradicionalno, da biste obezbedili ulaznicu za predstavu, potrebno je da donesete 5 praznih iskorišćenih limenki za jednu osobu. Tokom decenije saradnje Dečije pozorište “Čarapa”, Recan fondacija i Ball Beverage Packaging Europe sakupili su impresivan broj od pola miliona limenki, posetili čak 59 gradova i mesta u Srbiji, među kojima su i oni u kojima mališani nikada ranije nisu imali priliku da pogledaju dečiju predstavu. U projektu je učestvovalo više od 80.000 dece sa svojim porodicama, učiteljima i vaspitačima, a na zabavan način naučili smo kako da reciklažom aluminijumskih limenki sačuvamo životnu sredinu i obezbedimo budućnost svojoj planeti.

    Jesenja sezona projekta „Limenkica-ulaznica“ počela je predstavama u Smederevu, Nišu i Beočinu. Tim povodom pozorište “Čarapa” započelo je prethodnog meseca svoju novu sezonu, a za tu priliku pripremili su novu predstavu “Čudesna šuma”, u okviru projekta “Limenkica-ulaznica, Vratimo čoveka prirodi”, koji je realizovan uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

    Sigurni smo da će i ove jeseni pozorišno edukativni projekat “Limenkica-ulaznica” novim sadržajima doneti još znanja o reciklaži limenki i zaštiti životne sredine svim znatiželjnim mališanima. Pozivamo vas da nam se pridružite u nedelju, zabavite sa nama ali i naučite nešto novo.